Fashion, Trends

Πες το με ενα… Φουλαρι!

Πως να φορέσεις ένα φουλάρι!

Αγαπημένο και απαραίτητο, θα έλεγα, αξεσουάρ για κάθε γυναίκα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει ντουλάπα, δωμάτιο ή γκαρνταρόμπα γυναίκας που να μην υπάρχει σε κάποιο φανερό σημείο, τουλάχιστον ένα φουλάρι. Επίσης, δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που θεωρεί ότι έχει αρκετά φουλάρια.

Με δεδομένο ότι, ενώ είναι ένα από τα πιο οικονομικά κομμάτια τα οποία θα εμπλουτίσουν τέλεια την γκαρνταρόμπα σου, είναι παράλληλα ένα κομμάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει από μόνο του και εξολοκλήρου το στιλ σου, δεν νομίζω ότι έχει κατακτήσει άδικα την αμέριστη υποστήριξη μας. Γι’ αυτούς τους λόγους αλλά και για πολλούς ακόμα, πιστεύω ότι αν θα πρέπει να επιλέξω ένα αντικείμενο το οποίο δεν είναι ποτέ περιττό ή αρκετό σε ποσότητα, θα επέλεγα σίγουρα το φουλάρι.

Είναι όμως καλοκαίρι και τείνουμε να συνδυάζουμε τα φουλάρια με μια δροσούλα και να τα σκεφτόμαστε κυρίως φορεμένα γύρω από το λαιμό μας. Κάτι τέτοιο σε αυτή την περίοδο του χρόνου μπορεί να φαντάζει αποτρεπτικό για κάποιες από εσάς (για μένα σίγουρα όχι – άλλωστε, μπρος στα κάλλη…). Γι’ αυτό σήμερα οι Celestino Fashionistas θα σας δείξουν με ποιους τρόπους μπορείτε να φορέσετε τα φουλάρια σας ακόμα και τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου: στα μαλλιά. Όχι μόνο θα αποκτήσετε απερίγραπτα στιλάτη εικόνα, αλλά θα αποπνέει κι έναν glamorous αέρα μια και συνηθίζουμε να τα βλέπουμε με αυτόν τον τρόπο στις πιο διάσημες celebrities.

 

φουλάρι 1

Όχι μια τυπική κοτσίδα!

Αν είσαι από εκείνες τις fashionistas που ούτε η κοτσίδα τους δεν πρέπει να έχει “παραδοσιακό” χαρακτήρα, τότε πιθανότατα να έχεις ξεκινήσει ήδη να δοκιμάσεις το παραπάνω. Ξεκίνα διπλώνοντας το φουλάρι σου έτσι ώστε να έχει φάρδος γύρω στα 5 εκατοστά. Πέρνα το φουλάρι στο μπροστινό μέρος των μαλλιών σου και δέσε την πίσω. Με τα δύο κομμάτια του φουλαριού πλέξε την κοτσίδα σου χρησιμοποιώντας τα σαν τμήμα των μαλλιών σου.

φουλάρι 2

Η κορδέλα της Fashionista!

Αν με ρωτάς, αν η σωστή fashionista θέλει να φορέσει κορδέλα στα μαλλιά της τότε σίγουρα πρέπει να το κάνει με ένα φουλάρι και όχι με μία παραδοσιακή κορδέλα. Εκτός από το στιλ που θα σου δώσει, με αυτό τον τρόπο δίνεις έναν πιο παιχνιδιάρικο αέρα στην εικόνα σου. Δίπλωσε σαν τρίγωνο το φουλάρι σου και ύστερα τύλιξε το πολύ σφιχτά έως ότου γίνει πολύ λεπτό (υπολόγισε σε φάρδος δύο δάχτυλα). Πέρνα το στο κεφάλι σου και δέσε το σφιχτά από πίσω. Φέρε τις άκρες μπροστά για να το χρησιμοποιήσεις και ως αξεσουάρ του τοπ σου ή άφησε τις πίσω για να δίνουν την αίσθηση περισσότερου μάκρους στα μαλλιά σου.

φουλάρι 3

 Πίσω στη δεκαετία του ’70!

Εκτός από όλα τα άλλα, το κίνημα των hippies μας έφερε πολλές ιδέες και τάσεις ως προς το στιλ και τη μόδα. Ένα από αυτά ήταν τα φουλάρια και οι τρόποι που τα φορούσαν. Μία τάση που έχει μείνει ζωντανή μέχρι σήμερα και σίγουρα θα μείνει για πολύ ακόμα. Επίλεξε για αυτό το look ένα φουλάρι σε παραλληλόγραμμο σχήμα έτσι ώστε να μπορείς να το διπλώσεις κατάλληλα. Δίπλωσε το όπως και στην πρώτη περίπτωση έτσι ώστε το φάρδος του να γίνει γύρω στα 5 εκατοστά. Αυτή τη φορά όμως μην το φορέσεις στα μαλλιά σου αλλά στο μέτωπο σου και δέσε το στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου – φαντάσου το παράλληλα με το πάτωμα, αν βοηθάει…

φουλάρι 4

Πειρατής του στιλ!

Αν τώρα που είναι καλοκαίρι δεν μπούμε λίγο στο ρόλο του πειρατή, τότε δεν θα μπούμε ποτέ. Ξύπνα τον πιο “παράνομο” εαυτό σου μέσω ενός φουλαριού. Δέσε το στο κεφάλι σου όπως θα το φορούσε ένα πειρατής και εντυπωσίασε τον κόσμο γύρω σου. Άνοιξε το φουλάρι σου και προσπάθησε να καλύψεις το πάνω μέρος του κεφαλιού σου (φαντάσου σαν να βάζεις πετσέτα στο κεφάλι σου) και ύστερα δέσε τις δύο άκρες πίσω χωρίς να τις διπλώσεις – σε αυτή την περίπτωση το φουλάρι πρέπει να πέφτει ελεύθερο πίσω.

φουλάρι 6

Τάση που κερδίσαμε από τον ανδρικό πληθυσμό!

Τι κι αν ξεκίνησε δεκαετίες πριν. Τι κι αν στις πρώτες του εμφανίσεις αποτελούσε “αξεσουάρ” των ανδρών; Μαζί με άλλα, καταφέραμε να κάνουμε και το τουρμπάνι δικό μας και μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιο chic και cool σε εμάς από ότι σε εκείνους. 🙂 Εντάξει, δεν είμαστε οι πρώτες που το υιοθετήσαμε μια και μας πρόλαβαν οι fashionistas των 20s αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το φορέσουμε άψογα. Άνοιξε το φουλάρι σου και βάλτο στα μαλλιά σου από πίσω προς τα μπρος σαν να θες να καλύψεις όλο το πάνω μέρος του κεφαλιού σου. Φέρνοντας το μπροστά κάνε έναν κόμπο και κάνε το ίδιο με πριν αλλά αυτή τη φορά από μπροστά προς τα πίσω. Δέσε το φουλάρι σου στο πίσω μέρος του κεφαλιού κι είσαι έτοιμη!

φουλάρι 5

Τουρμπάνι ή Κορδέλα; Πες το όπως θες!

Αν έχεις ενδοιασμό σχετικά με το αν θες να φορέσεις το φουλάρι σου ως κορδέλα ή ως τουρμπάνι υπάρχει λύση. Συνδύασε και τους δύο τρόπους σε ένα δέσιμο. Λίγο Gatsby style και λίγο άρωμα Αραβίας. Δίπλωσε το φουλάρι σου μέχρι να φτάσει περίπου στα 10 εκατοστά. Ξεκίνα από το πίσω μέρος του κεφαλιού σου και πέρνα το σαν κορδέλα παράλληλα με τους ώμους, φέρνοντας το μπροστά. Κάνε ένα κόμπο στο μέτωπό σου και πήγαινέ το πάλι προς τα πίσω. Δέσε το ξανά στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου κι είσαι έτοιμη.